Kromě sirupu či marmelády si z muchovníku můžete připravit také chutný likér nebo dokonce i muchovníkové víno. Na jeho výrobu budete potřebovat níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 250 ml muchovníkové šťávy
- 130 ml šťávy z černého rybízu
- 500 ml vody
- 190 g cukru krystal
- Balíček živné soli
- Balíček kvasinek na výrobu vín
Postup:
Pro získání šťávy z muchovníku a z černého rybízu ovoce nejprve pořádně omyjeme a poté ho vylisujeme. V doporučeném množství poté obě šťávy smícháme, přidáme vodu a krystalový cukr a následně přisypeme živnou sůl a balíček kvasinek. Nesmíme zapomínat na to, že během přípravy vína je nutné neustále udržovat vše čisté.
Směs promícháme a přelijeme do skleněné láhve s kvasnou zátkou. Po kvašení se tekutina začne brzy sama čistit. Následně stačí čistý nápoj stáhnout hadičkou, naplnit jím čisté (nejlépe vyvařené) láhve a vše dobře zazátkovat. Muchovníkové víno poté skladujeme v temném a chladném prostředí.
Další Oblíbené Recepty z Muchovníku