Kimchi

3 nejlepší recepty na jednoduché DOMÁCÍ KIMČI

0
Dostali jste chuť na nějaký netradiční zeleninový pokrm, ale nenapadá vás, co byste si mohli doma sami připravit? Nebo snad hledáte způsob, jak uchovat sezónní zeleninu tak, abyste si na ní mohli pochutnat také...
Fermentace ovoce

FERMENTACE OVOCE: Jak se provádí?

0
Ačkoliv kvašení zeleniny zná skoro každý a mnozí pěstitelé na tento způsob konzervace potravin nedají dopustit, o tom, že se dá fermentovat také ovoce, slyšel asi málokdo. Ve skutečnosti se však jedná o poměrně...
Fermentace tabáku

FERMENTACE TABÁKU: Jak na to?

0
Podařilo se vám vypěstovat vlastní tabák a teď marně přemýšlíte, jak ho zpracovat, abyste si toto kuřivo později mohli skutečně užít? Ačkoliv někteří lidé tabák používají bez jakékoliv úpravy, většinou musí projít procesem sušení...
Fermentace čaje

FERMENTACE ČAJE: Jak si udělat pravý čaj?

0
Máte rádi čaj, ať už se jedná o ten černý, zelený a bílý, nebo jde o exotičtější varianty, jako je čaj žlutý a Pchu-er? V tom případě jste se už jistě někdy zamysleli nad...
Fermentace masa a salámů

FERMENTACE MASA: Jak na to? Fermentace salámů, fermentace klobás, …

0
Přemýšleli jste někdy o tom, jak se vlastně vyrábí vaše oblíbené trvanlivé salámy a klobásy? Nebo jste snad narazili na chutné maso připravované v japonské koji rýži, které si nemůžete vynachválit? Základem přípravy těchto...
Znojemské okurky

Nejlepší RECEPT na ZNOJEMSKÉ OKURKY

0
Pravděpodobně nejznámějším druhem sterilované zeleniny na našem území jsou nakládané znojemské okurky, na které Češi nedají dopustit. Měli jste letos bohatou úrodu okurek a chtěli byste si zkusit jejich přípravu doma? Poradíme vám, kam...
Kvašáky

Nejlepší recept na KVAŠÁKY

0
Podařilo se vám vypěstovat obrovskou úrodu okurek, které nedokážete okamžitě zkonzumovat? V tom případě jistě přemýšlíte, že je zavaříte nebo rozdáte blízkým. Další možností, jak je upotřebit, je pustit se do fermentace a připravit...
Fermentace hub

DOMÁCÍ FERMENTACE HUB: Jak na to?

0
Vydali jste se do lesa na houby a podařilo se vám domů přinést pořádnou nadílku čerstvých ryzců, hřibů, lišek nebo holubinek? V tom případě teď jistě přemýšlíte, co s nimi uděláte. Zatímco někdo dává...
Fermentovaná zelenina

KVAŠENÁ ZELENINA: Proč a jak fermentovat zeleninu?

0
Vypěstovali jste si na zahrádce spoustu okurek, které byste rádi uchovali na delší dobu, abyste nemuseli kupovat zeleninu v supermarketu? Nebo se vám snad urodilo příliš velké množství zelí, cibule a mrkve? Pokud nechcete...
Fermentace

Co je FERMENTACE a jak probíhá?

0
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat velkou úrodu zeleniny, kterou nejste schopní spořádat? Nebo jste snad v lese objevili velké množství hub, ale teď nevíte, co si s nimi počít? V posledních letech se...
Bedla vysoká recepty

6 nejlepších receptů z BEDLY VYSOKÉ

0
Vypěstovali jste si na zahradě bohatou úrodu vysokých bedel? Nebo se vám snad podařilo najít tyto chutné houby během výpravy do lesa? Pokud ano, jistě teď přemýšlíte, co si s nimi počít.  Bedly se...
Mišpule recepty

5 nejlepších receptů z MIŠPULE

0
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat bohatou úrodu plodů mišpule a marně teď přemýšlíte, jak je co nejlépe zužitkovat? Toto ovoce sice můžete konzumovat v syrovém stavu, ale skvěle se hodí také pro přípravu...
Oskeruše recepty

4 nejlepší recepty z OSKERUŠE

0
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat oskeruši, která se na podzim postarala o bohatý přísun drobných šťavnatých plodů? V tom případě teď jistě přemýšlíte, jak s těmito malvicemi, které mají tvar jablíček nebo malých...
Dřínky

6 nejlepších receptů z DŘÍNEK

0
Máte chuť na něco sladkého, ale obyčejná jahodová, meruňková či ostružinová marmeláda už vás nudí? Nebo snad hledáte netradiční ovoce, které se skvěle hodí pro přípravu moštů, likérů a vína? V tom případě by...
Moruše recepty

6 nejlepších receptů z MORUŠE

0
Vysadili jste si na zahradě morušovník bílý, morušovník červený nebo morušovník černý? Pak jistě přemýšlíte, k čemu se vám budou hodit jeho šťavnaté plody, které na první pohled připomínají ostružiny. Prozradíme, jak zpracovat moruše,...

DOPORUČUJEME