NEJLEPŠÍ RECEPTY ze ŠPENDLÍKŮ, MIRABELEK a MYROBALÁNŮ
Objevili jste na procházce strom obsypaný sladkými mirabelkami či špendlíky, které jste tam zkrátka nemohli nechat? Nebo se vám snad podařilo nasbírat plný koš myrobalánů a teď marně přemýšlíte, jak ovoce zpracovat, aby si...
5 nejlepších receptů z CIBULE ŠALOTKY
Podařilo se vám na zahradě nebo v truhlíku vypěstovat bohatou úrodu šalotky? V tom případě teď jistě přemýšlíte o tom, jak trsy drobných cibulí nejlépe uskladnit a co z nich uvařit, aby si pochutnala celá vaše rodina....
4 nejlepší recepty z PTAČINCE ŽABINCE
Znáte ptačinec žabinec jenom jako nepříjemný plevel, kterého se nejde jednoduše zbavit, a vůbec si nedovedete představit, jak byste tuto rostlinu využili v kuchyni? I když se to možná nezdá, ve skutečnosti dokáže ptačinec žabinec...
6 nejlepších receptů z MEDVĚDÍHO ČESNEKU
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat bohatou úrodu medvědího česneku, který je známý pro svou jemně pikantní chuť a výrazné aroma? Nebo jste snad na tuto zajímavou rostlinu narazili v lese? V tom případě jistě přemýšlíte,...
TOP RECEPTY s ČESNEKEM
Na první pohled sice působí nenápadně, ale většina lidí si bez něj vaření nedokáže představit. Řeč je samozřejmě o česneku kuchyňském, který dnes patří mezi nejoblíbenější druhy koření. Pokrmům totiž dodává nezaměnitelné aroma i...
ČESNEK: Jak ho uskladnit, aby vydržel?
Podařilo se vám vypěstovat bohatou úrodu česneku, ale teď si nevíte rady, jak tuto oblíbenou surovinu správně uskladnit, aby nedošlo k jejímu znehodnocení? Naštěstí existuje celá řada způsobů, jak česnek uchovat pro další použití. Prozradíme,...
3 nejlepší recepty z KDOULOVCE
Přinesli jste si z procházky aromatické plody kdoulovce, které na podzim obsypaly okolní keře? Nebo se vám snad podařilo úrodu tohoto ovoce vypěstovat na vlastní zahradě? V tom případě jistě přemýšlíte o tom, jak se žlutozelenými...
5 nejlepších receptů z KDOULE
Vysadili jste si na zahradě kdouloň, která vám během podzimních měsíců poskytla bohatou úrodu chutných plodů? V tom případě jistě přemýšlíte, jak kdoule nejlépe zpracovat a k čemu se dají v kuchyni využít. Prozradíme, jak poznat, že...
5 nejlepších receptů z BAKLAŽÁNU
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat bohatou úrodu baklažánů a teď marně přemýšlíte, co s nimi? V kuchyni se tyto nízkokalorické plody dají využít na řadu různých způsobů, od pečení a vaření přes restování až po...
3 nejlepší recepty z MANIOKU JEDLÉHO
Ačkoliv jsou brambory mezi lidmi stále velice oblíbené, v poslední době se mnohem častěji používají také různé moderní alternativy. Kromě batátů se do povědomí českých kuchařů začíná dostávat také maniok jedlý, jehož hlízy jsou bohaté...
PEČENÉ KAŠTANY: Jak upéct kaštany v troubě?
Máte k dispozici bohatou úrodu jedlých kaštanů, které čekají na zpracování? V tom případě jistě přemýšlíte, jak tyto plody nejlépe zužitkovat, ale zároveň si jejich skvělou a netradiční chuť co nejvíce užít. Mezi lidmi jsou oblíbené...
3 nejlepší recepty na JEDLÉ KAŠTANY
Podařilo se vám na zahradě vypěstovat bohatou úrodu jedlých kaštanů a teď marně přemýšlíte, co si s těmito plody počít? Kromě pečených kaštanů, které se staly oblíbenou pochoutkou prodávanou na různých vánočních trzích a podzimních...
3 nejlepší recepty na jednoduché DOMÁCÍ KIMČI
Dostali jste chuť na nějaký netradiční zeleninový pokrm, ale nenapadá vás, co byste si mohli doma sami připravit? Nebo snad hledáte způsob, jak uchovat sezónní zeleninu tak, abyste si na ní mohli pochutnat také...
FERMENTACE OVOCE: Jak se provádí?
Ačkoliv kvašení zeleniny zná skoro každý a mnozí pěstitelé na tento způsob konzervace potravin nedají dopustit, o tom, že se dá fermentovat také ovoce, slyšel asi málokdo. Ve skutečnosti se však jedná o poměrně...
FERMENTACE TABÁKU: Jak na to?
Podařilo se vám vypěstovat vlastní tabák a teď marně přemýšlíte, jak ho zpracovat, abyste si toto kuřivo později mohli skutečně užít? Ačkoliv někteří lidé tabák používají bez jakékoliv úpravy, většinou musí projít procesem sušení...