Ačkoliv spousta lidí plody muchovníku zavařuje nebo je používá na výrobu sirupu, výborně se hodí také jako přísada do ovocných dortů. Pokud si i vy chcete upéct koláč z muchovníku, receptů existuje celá řada. My nabízíme návod na přípravu buchty s muchovníkem a tvarohem.
Ingredience:
- 30 dkg plodů muchovníku
- 25 dkg tvarohu
- 2 lžíce cukru moučka (do tvarohu)
- 1 hrnek cukru moučka nebo krupice (do těsta)
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- ½ sklenice oleje
- 3 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek zakysané smetany
Postup:
Plody muchovníku dobře opláchneme a necháme okapat. Z vajec, cukru, vanilkového cukru, oleje, polohrubé mouky, kypřicího prášku a zakysané smetany si mezitím umícháme těsto, které nalijeme na středně velký plech (vymazaný a vysypaný nebo obložený pečicím papírem). Na připravené těsto poté rozetřeme tvaroh smíchaný se zbylým cukrem a posypeme vše muchovníkovými plody.
Zákusek pečeme v předehřáté troubě zhruba na 150-180 °C. Jakmile těsto přestane lepit, což můžeme zkontrolovat pomocí špejle, a povrch bude mít zlatavou barvu, vyndáme buchtu z trouby. Pečený koláč z muchovníku poté necháme vychladnout a můžeme servírovat.
Další Oblíbené Recepty z Muchovníku