4 Nejlepší Recepty z Plodů Muchovníku

Spoustu lidí zajímá, jak chutná muchovník a zda je možné použít jeho bobule jako přísadu do různých pokrmů. Plody tohoto okrasného keře či stromku jsou šťavnaté, občas mírně nakyslé a plné vitamínů i dalších zdraví prospěšných látek. Můžete je konzumovat přímo, ale mají celou řadu využití i v kuchyni. Dají se totiž usušit, zmrazit nebo třeba proměnit v chutné džemy, kompoty, sirupy a likéry.

Kromě bobulovitých plodů, které mají po dozrání tmavě fialovou či modročernou barvu, je možné konzumovat také listy muchovníku. Ty se obvykle suší a poté slouží k přípravě čaje, který je dobrý na detoxikaci organismu a také příznivě působí na trávicí soustavu.

Muchovník recepty

Pokud chcete muchovník využít v kuchyni, je dobré zvolit druh, který hodně plodí, jako je například muchovník olšolistý či muchovník Lamarckův. Ovoce těchto keřů navíc vydrží dlouho čerstvé, takže ho můžete využít jak pro přípravu ovocných koláčů a dortů, tak i pro výrobu marmelád a ovocného želé. Pojďme se tedy podívat, jaké recepty z muchovníku si doma můžete sami připravit.

 

Sirup z muchovníku

Marmeláda z Muchovníku

Víno z Muchovníku

Koláč z Muchovníku