Sirup z muchovníku skvěle chutná, ale má také nádhernou tmavě červenou barvu. Pokud si i vy chcete připravit muchovníkový sirup, recept je velice jednoduchý.
Ingredience:
- 3 kg plodů muchovníku
- 1,8 kg cukru
- 2 dkg kyseliny citronové
- ½ litru vody
Postup přípravy:
Ovoce nejprve řádně omyjeme a očistíme od případných nečistot. Poté ho společně s vodou dáme vařit a počkáme, než bobule změknou. Poté vše rozmixujeme, přecedíme a ke vzniklé šťávě přidáme cukr a kyselinu citronovou. Následně necháme znovu vařit až do té doby, než vznikne hustý sirup. Za horka poté plníme do připravených sklenic (předehřátých) a před uskladněním je protřepeme.
Další Oblíbené Recepty z Muchovníku
Už jako malá jsem se ráda motala v kuchyni a starala se o svou zahrádku. Když jsem se později rozhodla vystudovat vyšší odbornou zdravotnickou školu, pěstitelská vášeň mě rozhodně neopustila. Dnes pracuji jako výživová poradkyně a zajímám se o všechno, co souvisí se zdravým životním stylem, ale hodně mě baví i astrologie nebo různé vychytávky do domácnosti. Volný čas trávím zvelebováním zahrádky, vymýšlením nových receptů a experimentováním s vypěstovanými surovinami. Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky z vlastní zahrádky mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Nejraději ale vařím a peču pro svou početnou rodinu a své recepty moc ráda předávám dál. Proto jsem se rozhodla své zkušenosti promítnout do článků, které mohou pomoci zahrádkářským začátečníkům, zkušeným pěstitelům i nadšeným kuchařům.