Mátový Likér – Domácí Recept
Pokud vás trápí střevní potíže, mohl by se vám hodit mátový likér, který podporuje správnou činnost trávicího systému a pomáhá od nepříjemných křečí i jiných symptomů. Na jeho přípravu budete
Rady pro každého.
Pokud vás trápí střevní potíže, mohl by se vám hodit mátový likér, který podporuje správnou činnost trávicího systému a pomáhá od nepříjemných křečí i jiných symptomů. Na jeho přípravu budete
Dalším oblíbeným receptem, který rozhodně stojí za to vyzkoušet, je domácí mátový sirup. Ten si můžete připravit za studena, ale existuje i varianta, která se vaří. Sirup z máty se pak
Jak už jsme zmiňovali výše, máta peprná se dnes nejčastěji používá ve formě nálevu, který si doma zvládne připravit opravdu každý. Stačí si nachystat čajovou lžičku čerstvých nebo sušených mátových
Vysadili jste si na zahradě morušovník bílý, morušovník červený nebo morušovník černý? Pak jistě přemýšlíte, k čemu se vám budou hodit jeho šťavnaté plody, které na první pohled připomínají ostružiny.
Jedním z ne úplně tradičních pokrmů, kterým můžete udělat dojem na návštěvu nebo třeba na partnera, je morušová zmrzlina. Abyste si tento osvěžující sladký recept mohli doma připravit, nachystejte si
Pokud vás moruše svou chutí zaujaly a chtěli byste si ji uchovat i pro dlouhé zimní měsíce, kdy se s vlastní úrodou sladkého ovoce musíte na nějaký čas rozloučit, vyzkoušejte
Vzhledem k tomu, že jsou plody morušovníku sladké a osvěžující, hodí se také pro přípravu chutného kompotu. Pokud tento recept také toužíte vyzkoušet, nachystejte si tyto suroviny: Moruše nejprve dobře
Pokud máte chuť na něco ostřejšího, určitě se vyplatí vyzkoušet morušové víno, které je známé svou příjemně sladkou chutí. Abyste si ho mohli doma sami připravit, potřebujete níže uvedené suroviny.
Dalším jednoduchým receptem, který můžete doma vyzkoušet, je příprava chutného sirupu z moruší. Ten se hodí nejen k ochucení vody nebo čaje, ale také pro přípravu chutných dezertů. Co k
Máte-li chuť na horký nápoj, který je zároveň i zdravý, není nic jednoduššího než si připravit čaj z moruší. Ten si lidé oblíbili hlavně kvůli jeho příjemné chuti, která se
Jestliže jste narazili na záprtek, jistě byste se ho rádi co nejrychleji zbavili, než zamoří celou vaši domácnost odporným zápachem. Rozhodně se ale nedoporučuje vyhazovat zkažená vajíčka do normálního odpadkového
Za čerstvé vejce se považuje takové, které slepice snesla před méně než 10 dny. Celkově se pak trvanlivost vajec odhaduje na 28 dnů (tedy zhruba 4 týdny), ale to platí
Pokud marně přemýšlíte, jak vzniká záprtek, ve skutečnosti je odpověď velice jednoduchá. Pukavec se z běžného vajíčka stává ve chvíli, kdy se z nějakého důvodu zkazí (například vlivem stáří nebo narušení povrchu).
Spoustu lidí zajímá, jak chutná muchovník a zda je možné použít jeho bobule jako přísadu do různých pokrmů. Plody tohoto okrasného keře či stromku jsou šťavnaté, občas mírně nakyslé a
Ačkoliv spousta lidí plody muchovníku zavařuje nebo je používá na výrobu sirupu, výborně se hodí také jako přísada do ovocných dortů. Pokud si i vy chcete upéct koláč z muchovníku,