Pokud máte chuť na něco ostřejšího, určitě se vyplatí vyzkoušet morušové víno, které je známé svou příjemně sladkou chutí. Abyste si ho mohli doma sami připravit, potřebujete níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 litr kvalitního bílého či červeného vína,
- 100 mililitrů morušové šťávy,
- hřebíček,
- skořici,
- badyán.
Postup:
Do vhodné nádoby si nejprve připravte morušovou šťávu, 4 hřebíčky, kousek skořice a 3 badyány. Vše následně zalijte vínem, lahev dobře zazátkujte a uložte ji na chladné místo, kde bude zhruba 3 týdny v klidu odpočívat. Nezapomeňte ovšem její obsah alespoň jednou denně protřepat, aby se vše dobře smísilo. Jakmile uplyne potřebný čas, nápoj přeceďte a hotové morušové víno skladujte v lednici.
Další Oblíbené Recepty z Moruše
Už jako malá jsem se ráda motala v kuchyni a starala se o svou zahrádku. Když jsem se později rozhodla vystudovat vyšší odbornou zdravotnickou školu, pěstitelská vášeň mě rozhodně neopustila. Dnes pracuji jako výživová poradkyně a zajímám se o všechno, co souvisí se zdravým životním stylem, ale hodně mě baví i astrologie nebo různé vychytávky do domácnosti. Volný čas trávím zvelebováním zahrádky, vymýšlením nových receptů a experimentováním s vypěstovanými surovinami. Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky z vlastní zahrádky mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Nejraději ale vařím a peču pro svou početnou rodinu a své recepty moc ráda předávám dál. Proto jsem se rozhodla své zkušenosti promítnout do článků, které mohou pomoci zahrádkářským začátečníkům, zkušeným pěstitelům i nadšeným kuchařům.