Mezi nejoblíbenější recepty, které si můžete doma sami připravit, patří marmeláda z muchovníku. Recept je přitom velice jednoduchý a zavařování muchovníku tak zvládne opravdu každý.
Ingredience:
- 1 kg plodů muchovníku
- 40 dkg třtinového cukru
- ½ lžičky kyseliny citronové
- 1 dcl červeného či bílého vína
- ½ lžičky skořice
- 4 hřebíčky
Postup:
Stejně jako v předchozím případě nejprve muchovníkové plody opláchneme a poté je necháme okapat. Následně je vysypeme do hrnce, podlijeme vínem a společně vaříme zhruba 15 minut. Poté přijdou na řadu další suroviny – přidáme cukr, roztlučený hřebíček a skořici. Do směsi je možné zamíchat také ½ sáčku Gelfixu na zavařování.
Když se vše dobře spojí, plody rozmačkáme a přidáme do nich také kyselinu citronovou. Jakmile je marmeláda hotová, nalijeme ji do připravených horkých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí je dobré marmeládu opatřit štítkem a uskladnit na vhodné místo.
Další Oblíbené Recepty z Muchovníku