Marmeláda z Muchovníku – Domácí Recept

Mezi nejoblíbenější recepty, které si můžete doma sami připravit, patří marmeláda z muchovníku. Recept je přitom velice jednoduchý a zavařování muchovníku tak zvládne opravdu každý.

Ingredience:

  • 1 kg plodů muchovníku
  • 40 dkg třtinového cukru
  • ½ lžičky kyseliny citronové
  • 1 dcl červeného či bílého vína
  • ½ lžičky skořice
  • 4 hřebíčky


Postup:

Stejně jako v předchozím případě nejprve muchovníkové plody opláchneme a poté je necháme okapat. Následně je vysypeme do hrnce, podlijeme vínem a společně vaříme zhruba 15 minut. Poté přijdou na řadu další suroviny – přidáme cukr, roztlučený hřebíček a skořici. Do směsi je možné zamíchat také ½ sáčku Gelfixu na zavařování.

Když se vše dobře spojí, plody rozmačkáme a přidáme do nich také kyselinu citronovou. Jakmile je marmeláda hotová, nalijeme ji do připravených horkých sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí je dobré marmeládu opatřit štítkem a uskladnit na vhodné místo.

Další Oblíbené Recepty z Muchovníku