Recept na domící Lívance bez kynutí

Dneska pro Vás máme tip na skvělou snídani. Není nad to se ráno nastartovat něčím tak vynikajícím, jako jsou právě domácí lívance ! Chápeme, že rána máme všichni často hektická a není tolik času na kynutou verzi lívanců a proto máme recept na rychlé lívance bez kynutí. Chuťově je i tato verze více než výtečná.

# Rychlé # Snadné # Snídaně 30 minut Množství pro dva

Obsah článku:

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 150 ml kefíru
  • 150 ml mléka
  • 180 g polohrubé mouky
  • Lžička sody
  • Špetka soli
  • Lžíce cukru krystal

Postup:

1 Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, mléko, kefír, prosátou mouku smíchanou se lžičkou jedlé sody a cukr smícháme v řidší těsto.

2 Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha. Ušlehané bílky poznáme tak, že když misku obrátíme vzhůru nohama, hmota drží pohromadě.

3 Bílky opatrně promícháme s připraveným těstem.

4 Opékáme na lívanečníku na troše másla z obou stran, dokud nejsou lívance krásně zlatavé.

My jsme si lívance užili s čerstvými jahodami a domácí jahodovou marmeládou a vychutnali si tak chuť léta všemi doušky!

Touto snídaní doma jistě zazáříte. Tak s chutí do toho kuchtíci !

Dobrou chuť!

Napsat komentář