Dneska pro Vás máme tip na skvělou snídani. Není nad to se ráno nastartovat něčím tak vynikajícím, jako jsou právě domácí lívance ! Chápeme, že rána máme všichni často hektická a není tolik času na kynutou verzi lívanců a proto máme recept na rychlé lívance bez kynutí. Chuťově je i tato verze více než výtečná.
# Rychlé # Snadné # Snídaně # 30 minut # Množství pro dva
Ingredience:
- 3 vejce
- 150 ml kefíru
- 150 ml mléka
- 180 g polohrubé mouky
- Lžička sody
- Špetka soli
- Lžíce cukru krystal
Postup:
1 Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, mléko, kefír, prosátou mouku smíchanou se lžičkou jedlé sody a cukr smícháme v řidší těsto.
2 Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha. Ušlehané bílky poznáme tak, že když misku obrátíme vzhůru nohama, hmota drží pohromadě.
3 Bílky opatrně promícháme s připraveným těstem.
4 Opékáme na lívanečníku na troše másla z obou stran, dokud nejsou lívance krásně zlatavé.
My jsme si lívance užili s čerstvými jahodami a domácí jahodovou marmeládou a vychutnali si tak chuť léta všemi doušky!
Touto snídaní doma jistě zazáříte. Tak s chutí do toho kuchtíci !
Dobrou chuť!