Dneska pro Vás máme tip na skvělou snídani. Není nad to se ráno nastartovat něčím tak vynikajícím, jako jsou právě domácí lívance ! Chápeme, že rána máme všichni často hektická a není tolik času na kynutou verzi lívanců a proto máme recept na rychlé lívance bez kynutí. Chuťově je i tato verze více než výtečná.
# Rychlé # Snadné # Snídaně # 30 minut # Množství pro dva
Ingredience:
- 3 vejce
- 150 ml kefíru
- 150 ml mléka
- 180 g polohrubé mouky
- Lžička sody
- Špetka soli
- Lžíce cukru krystal
Postup:
1 Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, mléko, kefír, prosátou mouku smíchanou se lžičkou jedlé sody a cukr smícháme v řidší těsto.
2 Bílky ušleháme se špetkou soli do tuha. Ušlehané bílky poznáme tak, že když misku obrátíme vzhůru nohama, hmota drží pohromadě.
3 Bílky opatrně promícháme s připraveným těstem.
4 Opékáme na lívanečníku na troše másla z obou stran, dokud nejsou lívance krásně zlatavé.
My jsme si lívance užili s čerstvými jahodami a domácí jahodovou marmeládou a vychutnali si tak chuť léta všemi doušky!
Touto snídaní doma jistě zazáříte. Tak s chutí do toho kuchtíci !
Dobrou chuť!
Srdcem a duší jsem redaktor, ale srdce mé patří přírodě. Můj životní příběh se nese v rytmu venkova, který znám od malička. Ve volném čase kutím ve své dílně, opravuji a vylepšuji náš rodinný dům a v neposlední řadě pěstuji ovoce a zeleninu na naší zahrádce.
Houby jsou mojí vášní. Každý podzim se těším na houbařské dobrodružství, které mě přivádí do krásných českých lesů. Z každého houbařského nálezu čerpám nejen inspiraci pro své kulinářské výtvory, ale i pro psaní.
Zahrádkářství a péče o ovocné stromy a zeleninové záhony mi ukazuje, jakým způsobem můžeme tvořit a spolupracovat s přírodou. Naučil jsem se respektovat cykly přírody a rozumět jí. Zároveň je to inspirace pro psaní o zahradničení a udržitelnosti.
Život na venkově není jen o pěstování vlastních potravin, ale i o péči o drobná hospodářská zvířata, která jsou součástí našeho života. Každý zvířecí člen našeho hospodářství má svůj příběh, svoje potřeby či problémy. Snažím se tyto příběhy přiblížit čtenářům a ukázat jim, jak důležité je se správně starat.
Mimo zahrady a lesů, mé srdce zapaluje také vášeň pro vaření. Rád experimentuji s novými recepty a využívám sezónních surovin z naší zahrady.
Kromě této vášně mě také zajímají společenská témata, která jsou každodenní součástí našich životů.
Mým cílem je sdílet své znalosti a zkušenosti, inspirovat a informovat ostatní. Jsem redaktor webových stránek RadimeJak.cz, ale mým pravým posláním je propojit přírodu a člověka skrze slovo.