Domácí hamburger

Nejlepší poctivý hamburger si připravíte jedině doma. Pokud zvolíte kvalitní suroviny, nikdy nebudete zklamaní. A naprostý luxus je, když je k tomu všemu ještě krásné počasí a můžete si hamburgery připravit doma na zahrádce přímo na vašem grilu! My zvolili variantu hovězího masa, karamelizované cibulky a výtečné domácí omáčky.

# Grilování # 4 porce # Snadné Pořádný burger

Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa od vlastního farmáře
  • sůl
  • pepř
  • středně velká cibule (ideálně z vlastní zahrádky)
  • 4 bulky na hamburger
  • 3 středně velká rajčata
  • 2 červené cibule
  • 50 g másla na smažení cibulky
  • 3 lžícee třtinového cukru
  • 4 listy little gem salát
  • 4 plátky slaniny
  • 4 plátky cheddaru
  • 100 ml majonézy
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • několik kapek citronové šťávy
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 3 nadrobno nakrájené sardelky v rostlinném oleji
  • 2 lžíce strouhaného sýru parmezánového typu

Postup:

1 Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, solí a pepřem a necháme v ledničce chvíli odležet.

Mezitím si připravíme omáčku na burger : smícháme majonézu, djonskou hořčici, nadrobno pokrájené sradelky, lžičku worcesteru, parmezán, pár kapek citronu a dochutíme solí a pepřem.

3 Karamelizovanou cibulku vykouzlíme na troše másla, ve kterém osmažíme na kroužky nakrájenou červenou cibuli a jakmile začne zlátnout, zasypeme ji 3 lžícemi třtinového cukru a zakápneme lžickou worcesteru a citronovou šťávou a nebo vinným octem.

4 Z masa vytvarujeme karbanátky, při grilování se většinou zmenší a vyšplhají do výšky, takže je tvoříme spíše nižší a o něco větší, než je velikost bulky.

5 Maso grilujeme na rozpálením grilu z obou stran, ke konci na rošt přidáme opéct slaninu, rozkrojené bulky a na maso položíme plátky cheddaru.

No a pak už jen pomazat omáčkou a vrstvit: salát, maso, karamelizovaná cibulka, rajče, přikrýt bulkou… a dobrou chuť !!

Luxus, že? 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno