Nejlepší poctivý hamburger si připravíte jedině doma. Pokud zvolíte kvalitní suroviny, nikdy nebudete zklamaní. A naprostý luxus je, když je k tomu všemu ještě krásné počasí a můžete si hamburgery připravit doma na zahrádce přímo na vašem grilu! My zvolili variantu hovězího masa, karamelizované cibulky a výtečné domácí omáčky.
# Grilování # 4 porce # Snadné # Pořádný burger
Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa od vlastního farmáře
- sůl
- pepř
- středně velká cibule (ideálně z vlastní zahrádky)
- 4 bulky na hamburger
- 3 středně velká rajčata
- 2 červené cibule
- 50 g másla na smažení cibulky
- 3 lžícee třtinového cukru
- 4 listy little gem salát
- 4 plátky slaniny
- 4 plátky cheddaru
- 100 ml majonézy
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- několik kapek citronové šťávy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 3 nadrobno nakrájené sardelky v rostlinném oleji
- 2 lžíce strouhaného sýru parmezánového typu
Postup:
1 Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, solí a pepřem a necháme v ledničce chvíli odležet.
2 Mezitím si připravíme omáčku na burger : smícháme majonézu, djonskou hořčici, nadrobno pokrájené sradelky, lžičku worcesteru, parmezán, pár kapek citronu a dochutíme solí a pepřem.
3 Karamelizovanou cibulku vykouzlíme na troše másla, ve kterém osmažíme na kroužky nakrájenou červenou cibuli a jakmile začne zlátnout, zasypeme ji 3 lžícemi třtinového cukru a zakápneme lžickou worcesteru a citronovou šťávou a nebo vinným octem.
4 Z masa vytvarujeme karbanátky, při grilování se většinou zmenší a vyšplhají do výšky, takže je tvoříme spíše nižší a o něco větší, než je velikost bulky.
5 Maso grilujeme na rozpálením grilu z obou stran, ke konci na rošt přidáme opéct slaninu, rozkrojené bulky a na maso položíme plátky cheddaru.
6 No a pak už jen pomazat omáčkou a vrstvit: salát, maso, karamelizovaná cibulka, rajče, přikrýt bulkou… a dobrou chuť !!
Luxus, že? 🙂