Testoviny cuketa lilek

Cuketová sezóna! V létě přichází období, kdy tento zelený skvost najdeme snad ve všech možných pokrmech a podobách. Buchty, koláče, zapékané dobroty, dušená cuketa, pečená cuketa, smažená cuketa.. Musíme si jí dosyta užít, dokud jí máme plné zahrádky. Cuketa je hvězda léta, ona si tu pozornost rozhodně zaslouží.

Dneska jsme si pro vás připravili první cuketový recept a to těstoviny s cuketovou-lilkovou omáčkou. A je to fakt mňamka, vyzkoušejte. Buďte připraveni na to, až vám na zahrádce objeví první cuketa. 🙂

#cuketa #cuketová sezona #jednoduché #3 porce

INGREDIENCE:

  • 1 střední cuketa
  • 1 menší lilek
  • cibule
  • čerstvé těstoviny
  • 150 g ricotty
  • 150 g pancetty (můžeme nahradit slaninou)
  • 400 ml rajčatového pyré – nebo čerstvých rajčat
  • kapku oleje na smažení
  • parmezán na posypání
  • sůl, pepř

POSTUP:

1 Na troše oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku.

2 Přidáme nakrájenou pancettu (nebo slaninu) a krátce orestujeme.

3 Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a lilek, zalijeme rajčatovým pyré a necháme 10 – 15 minut povařit pod pokličkou.

4 Jakmile nám cuketa změkne, přidáme do pánvičky ricottu a zamícháme.

5 Uvaříme  si těstoviny a stranou si nezapomene dát naběračku vody z těstovin.

6 Těstoviny přidáme do pánve k připravené směsi, zalijeme naběračkou vody z těstovin a smícháme.

7 Posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat!

Dobrou chuť všem!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno