Pro milovníky těstovin jsou špagety carbonara skvělou a rychlou večeří. Do 20 minut máte hotovo a zajisté si pochutnáte.
Na 2 porce si nachystejte..
INGREDIENCE:
- 200 g čerstvých špaget
- 3 žloutky
- 80 g parmazánu
- 100 g slaniny
- máso nebo olej
- pepř, sůl
POSTUP:
1 Na troše oleje osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
2 V hrníčku smícháme žloutky s parmazánem, vyšleháme, osolíme, opepříme.
3 Uvařené těstoviny vložíme do pánve, zalijeme směsí se žloutků a parmazánu, smícháme, nandáme na talíř, zasypeme parmazánem a je hotovo.
Dobrou chuť!
Srdcem a duší jsem redaktor, ale srdce mé patří přírodě. Můj životní příběh se nese v rytmu venkova, který znám od malička. Ve volném čase kutím ve své dílně, opravuji a vylepšuji náš rodinný dům a v neposlední řadě pěstuji ovoce a zeleninu na naší zahrádce.
Houby jsou mojí vášní. Každý podzim se těším na houbařské dobrodružství, které mě přivádí do krásných českých lesů. Z každého houbařského nálezu čerpám nejen inspiraci pro své kulinářské výtvory, ale i pro psaní.
Zahrádkářství a péče o ovocné stromy a zeleninové záhony mi ukazuje, jakým způsobem můžeme tvořit a spolupracovat s přírodou. Naučil jsem se respektovat cykly přírody a rozumět jí. Zároveň je to inspirace pro psaní o zahradničení a udržitelnosti.
Život na venkově není jen o pěstování vlastních potravin, ale i o péči o drobná hospodářská zvířata, která jsou součástí našeho života. Každý zvířecí člen našeho hospodářství má svůj příběh, svoje potřeby či problémy. Snažím se tyto příběhy přiblížit čtenářům a ukázat jim, jak důležité je se správně starat.
Mimo zahrady a lesů, mé srdce zapaluje také vášeň pro vaření. Rád experimentuji s novými recepty a využívám sezónních surovin z naší zahrady.
Kromě této vášně mě také zajímají společenská témata, která jsou každodenní součástí našich životů.
Mým cílem je sdílet své znalosti a zkušenosti, inspirovat a informovat ostatní. Jsem redaktor webových stránek RadimeJak.cz, ale mým pravým posláním je propojit přírodu a člověka skrze slovo.