Misa dort s jahodama

Míša řezy jsou oblíbeným zákuskem nejen pro děti, ale jejich kouzlu podléhají i dospělí. Někoho chuť tvarohu přivádí do dětských let a nostalgických vzpomínek na mládí, někdo si ji spojuje s populární zmrzlinou.. Tak jako tak je to i jeden z našich nejoblíbenějších zákusků. Většina z nás bude znát spíše Míša řezy, my jsme tentokrát vyzkoušeli obměnu a upekli jsme Míša dort. A jak na něj?

INGREDIENCE:

Korpus

  • 4 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • lžíce oleje
  • hrubá mouka a máslo na vymazání formy

Tvarohová vrstva

  • 500 g tvarohu (já použila 250 g polotučného a 250 g tučného)
  • 150 g moučkového cukru
  • balíček vanilkovéh cukru
  • 200 g změklého másla

Čokoládová poleva

  • tabulka hořké čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • 25 ml smetany

POSTUP:

Žloutky ušleháme s olejem a cukrem do pěny. Prosijeme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Vyšleháme bílky do tuhé pěny. Mouku a bílky opatrně smícháme se žloutkovou hmotou.

Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Směs nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 ° C přibližně 20 minut.

Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu. Změklé – rozpuštěné máslo vyšleháme s tvarohem a cukrem. (Cukr dávejte dle vaší chuti. Množství můžete ubrat i přidat..)

4 Čokoládu rozpustíme společně s máslem ve vodní lázni a ke konci přimícháme trochu smetany, abychom dosáhli požadované hustoty.

Těsto vyzkoušíme špejlí, necháme vychladnout a po té navrstvíme tvarohový krém, polijeme čokoládovou polevou a necháme v ledniče ztuhnout.

Užijte si tento skvělý a klasický dezert v nevšední dortové podobě!

Dobrou chuť!

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno