Marmeláda z Moruše – Domácí Recept

Pokud vás moruše svou chutí zaujaly a chtěli byste si ji uchovat i pro dlouhé zimní měsíce, kdy se s vlastní úrodou sladkého ovoce musíte na nějaký čas rozloučit, vyzkoušejte jednoduchý recept na marmeládu z moruší. Pro přípravu této pochoutky budete potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 1 kilogram zralých moruší,
  • 500 gramů cukru krupice,
  • 1 sáček želírovacího cukru,
  • 2 gramy kyseliny citronové.


Postup:

Moruše nejprve důkladně omyjte a zbavte stopek, rozmačkejte je vidličkou na hrubou kaši a za stálého míchání rozvařte při mírné teplotě ve větším hrnci (ideální je přitom podlít moruše ještě asi jednou lžící vody). Postupně pak začněte přidávat cukr, a jakmile bude všechen zamíchaný, přisypte také želírovací přípravek a ještě zhruba 10 minut celou směs vařte na mírném stupni.

Těsně před koncem požadované doby rozpusťte ve lžičce vody kyselinu citronovou a přimíchejte ji do připravené marmelády. Ještě horkou směsí pak naplňte předem vymyté sklenice, dobře je uzavřete a následně otočte dnem vzhůru. Zavařování v tomto případě není potřeba, ale důležité je nechat marmeládu dobře vychladnout, než ji umístíte do spíže či do sklepa.

Další Oblíbené Recepty z Moruše