Kimchi se nepodává jako hlavní jídlo, ale spíše jako příloha. V korejských restauracích dostanete misku kimchi automaticky ke každému pokrmu. Pro zmírnění pálivé chuti se někdy konzumuje s rýží nebo s jiným jídlem. V našich podmínkách se pak kimchi podává také spíše jako salát nebo příloha k hlavnímu pokrmu. Dobře doplní třeba grilované maso, hamburgery nebo rýžová jídla, ale dá se jíst i samotné. Skvěle se pak hodí jako součást náplně do tortill, slaných závinů či omelet.
Kimči samozřejmě můžete připravit i ve variantě bez živočišných produktů. Pokud hledáte na veganské kimči recept, můžete vyzkoušet způsob, kde místo rybí omáčky použijete jablečný ocet s vodou. Dále se pak někdy připravuje kimči s krevetami a ústřicovou omáčkou, což si spousta lidí nemůže dostatečně vynachválit. Kromě toho je oblíbená i kimchi polévka, také známá jako korejská polévka kimchi.
Zkuste 3 Nejlepší Domácí Recepty na Kimchi