Víno z Muchovníku – Domácí Recept

Kromě sirupu či marmelády si z muchovníku můžete připravit také chutný likér nebo dokonce i muchovníkové víno. Na jeho výrobu budete potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 250 ml muchovníkové šťávy
  • 130 ml šťávy z černého rybízu
  • 500 ml vody
  • 190 g cukru krystal
  • Balíček živné soli
  • Balíček kvasinek na výrobu vín

Postup:

Pro získání šťávy z muchovníku a z černého rybízu ovoce nejprve pořádně omyjeme a poté ho vylisujeme. V doporučeném množství poté obě šťávy smícháme, přidáme vodu a krystalový cukr a následně přisypeme živnou sůl a balíček kvasinek. Nesmíme zapomínat na to, že během přípravy vína je nutné neustále udržovat vše čisté.

Směs promícháme a přelijeme do skleněné láhve s kvasnou zátkou. Po kvašení se tekutina začne brzy sama čistit. Následně stačí čistý nápoj stáhnout hadičkou, naplnit jím čisté (nejlépe vyvařené) láhve a vše dobře zazátkovat. Muchovníkové víno poté skladujeme v temném a chladném prostředí.

Další Oblíbené Recepty z Muchovníku