Recept na Borůvkové muffiny

Milujeme léto! A proč? Protože je nabité čerstvým ovocem a otevírá se nám ohromné množství dobrot, které s ním můžeme vykouzlit. A vykouzlením dobroty, vykouzlíme i úsměvy na tváři našim jedlíkům.

Když nastane borůvková sezona a lesy jsou plné těchto fialových skvostů, je dobré mít v šuplíku kvalitní recept na borůvkové muffiny. Jsou rychlé, jsou výborné a jistě si je zamilujete.

Obsah článku:

Ingredience:

  • 150 g hladké mouky
  • 80 g krupicového (nejlépe třtinového) cukru
  • 1/2 balíčku vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1lžička prášku do pečiva
  • 40 g rozpuštěného a zchladlého másla
  • 80g borůvek

Drobenka

  • 50 g mandlí (na plátky rozsekaných)
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g změklého másla
  • 5o g hrubé mouky

Postup

1 Do vychladlého rozpuštěné máslo přidáme vajíčko, mléko, cukr a promícháme. Do tekuté směsi za stálého míchání přisypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2 Borůvky doporučujeme dát zmrznout do mrazáku, aby neobarvily těsto. Zlehka je pak promícháme se lžící hladké mouky.

3 Borůvky vsypeme do těsta a zlehka promícháme.

4 Těstem ze 2/3 naplníme košíčky na muffiny a pečeme  v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 – 20 minut.

5 Muffiny můžeme posypat ještě navrch drobenkou s oříšky a nebo drobenku vynechat. Chutím se meze nekladou, záleží na Vás. 🙂

Muffiny jsou výtečné k snídani, ke kávě a nebo jen tak.

Mlsání zdar !

Napsat komentář