Domácí jahodové nanuky

Toužíte po skvělém letním osvěžení? V tom případě není nic lepšího než domácí jahodový nanuk se smetanou, který si připravíte během chvilky a bez velké námahy. A jaký je tedy na jahodové nanuky recept? Na jejich přípravu budete kromě speciálních nanukových formiček potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 100 gramů měkkého tvarohu,
  • 100 mililitrů smetany ke šlehání,
  • 30–40 gramů moučkového cukru,
  • 300 gramů čerstvých jahod.

Postup:

Jahodové nanuky s tvarohem si připravíte tak, že nejprve vyšleháte smetanu dotuha a poté do ní zašleháte měkký tvaroh. Mezitím si omyjte a očistěte jahody, přidejte k nim cukr (a případně trochu vanilkového extraktu) a rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou. Následně je smíchejte s tvarohovo-smetanovou směsí, vše krátce prošlehejte a poté naplňte směs do formiček. Ty vložte do mrazáku, kde necháte nanuky zatuhnout.

Další Oblíbené Recepty z Jahod