Víno z Moruše – Domácí Recept

Pokud máte chuť na něco ostřejšího, určitě se vyplatí vyzkoušet morušové víno, které je známé svou příjemně sladkou chutí. Abyste si ho mohli doma sami připravit, potřebujete níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 1 litr kvalitního bílého či červeného vína,
  • 100 mililitrů morušové šťávy,
  • hřebíček,
  • skořici,
  • badyán.

Postup:

Do vhodné nádoby si nejprve připravte morušovou šťávu, 4 hřebíčky, kousek skořice a 3 badyány. Vše následně zalijte vínem, lahev dobře zazátkujte a uložte ji na chladné místo, kde bude zhruba 3 týdny v klidu odpočívat. Nezapomeňte ovšem její obsah alespoň jednou denně protřepat, aby se vše dobře smísilo. Jakmile uplyne potřebný čas, nápoj přeceďte a hotové morušové víno skladujte v lednici.

Další Oblíbené Recepty z Moruše