Velice jednoduchý je také recept na mangold se smetanou, což skvěle poslouží buď jako příloha k masu nebo třeba jako směs na těstoviny. K přípravě tohoto receptu budete níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 větší svazek mangoldu,
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 1 červenou cibuli,
- 1 stroužek česneku,
- muškátový oříšek,
- máslo,
- sůl a pepř.
Postup:
Mangold nejprve důkladně očistíme, odstraníme řapíky a listy nařežeme na menší kousky. Na másle si dozlatova zpěníme najemno nakrájenou cibulku společně s prolisovaným česnekem a následně přidáme mangoldové listy. Restovaný mangold pak zalijeme smetanou, necháme směs krátce povařit a vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Další Oblíbené Domácí Recepty z Mangoldu
Už jako malá jsem se ráda motala v kuchyni a starala se o svou zahrádku. Když jsem se později rozhodla vystudovat vyšší odbornou zdravotnickou školu, pěstitelská vášeň mě rozhodně neopustila. Dnes pracuji jako výživová poradkyně a zajímám se o všechno, co souvisí se zdravým životním stylem, ale hodně mě baví i astrologie nebo různé vychytávky do domácnosti. Volný čas trávím zvelebováním zahrádky, vymýšlením nových receptů a experimentováním s vypěstovanými surovinami. Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky z vlastní zahrádky mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Nejraději ale vařím a peču pro svou početnou rodinu a své recepty moc ráda předávám dál. Proto jsem se rozhodla své zkušenosti promítnout do článků, které mohou pomoci zahrádkářským začátečníkům, zkušeným pěstitelům i nadšeným kuchařům.