Co Je Kimchi?

Pod názvem kimchi (také kimchee, kimči nebo kimčchi) se ukrývá korejské národní jídlo, jehož původ sahá dávno do minulosti. Jedná se o pikantní zeleninový salát, který se vyrábí z fermentované zeleniny (kvašená zelenina) a dalších typických ingrediencí. Kromě toho kimchi představuje také skvělý způsob konzervace zeleniny a zdroj velkého množství vitamínů a minerálů.

První písemné zmínky o kimči najdete v čínské poezii Ši-kjung, která je údajně 2600 až 3000 let stará. V minulosti přitom lidé tento pokrm nazývali „dži“ a jeho základem byla výhradně sůl a čerstvá zelenina. Teprve během 12. století lidé začali přidávat také další ingredience, díky kterým došlo k výrazné změně chuti. Chilli papričky, bez nichž si dnes většina lidí kimči nedokáže představit, obohatily daný pokrm teprve na počátku 17. století.

Jaké Má Kimchi Složení?

Jaké Jsou Druhy Kimči?

Zkuste 3 Nejlepší Domácí Recepty na Kimchi