Pokud marně přemýšlíte, jak vzniká záprtek, ve skutečnosti je odpověď velice jednoduchá. Pukavec se z běžného vajíčka stává ve chvíli, kdy se z nějakého důvodu zkazí (například vlivem stáří nebo narušení povrchu). Jde tedy o moment, kdy dovnitř proniknou škodlivé bakterie, které vaječný obsah rozloží, což se samozřejmě pojí také s nesnesitelným zápachem.
Další Informace o PukavciJak Vzniká Pukavec?
autor: Blanka Kopřivová
Blanka Kopřivová
Už jako malá jsem se ráda motala v kuchyni a starala se o svou zahrádku. Když jsem se později rozhodla vystudovat vyšší odbornou zdravotnickou školu, pěstitelská vášeň mě rozhodně neopustila. Dnes pracuji jako výživová poradkyně a zajímám se o všechno, co souvisí se zdravým životním stylem, ale hodně mě baví i astrologie nebo různé vychytávky do domácnosti. Volný čas trávím zvelebováním zahrádky, vymýšlením nových receptů a experimentováním s vypěstovanými surovinami. Čerstvá zelenina, ovoce a bylinky z vlastní zahrádky mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Nejraději ale vařím a peču pro svou početnou rodinu a své recepty moc ráda předávám dál. Proto jsem se rozhodla své zkušenosti promítnout do článků, které mohou pomoci zahrádkářským začátečníkům, zkušeným pěstitelům i nadšeným kuchařům.