Stejně populární jako jahodový koláč je v českých domácnostech i jahodová bublanina, která je velmi jednoduchá na přípravu, ale velmi příjemná na chuť. My jsme si pro vás připravili recept na bublaninu s jahodami, s nímž uděláte dojem na všechny své blízké. Abyste ho mohli doma vyzkoušet, nejprve si nachystejte všechny potřebné suroviny.
Ingredience:
- čerstvé jahody,
- 200 gramů změklého másla,
- 200 gramů cukru krupice,
- 120 gramů polohrubé mouky,
- 80 gramů hladké mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 4 vejce,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 lžičku prášku do pečiva.
Postup:
Aby mohla vzniknout ta nejlepší bublanina s jahodami, jakou jste kdy ochutnali, jako první si oddělte bílky od žloutků. Bílky pak dejte do větší mísy, v níž je budete moci ušlehat, a žloutky separátně do misky menší. Následně si ušlehejte máslo s krupicovým a vanilkovým cukrem, a jakmile bude hotovo, zašlehejte do vzniklé směsi také žloutky.
Do těsta následně nasypte polohrubou a hladkou mouku spolu s práškem do pečiva a vše pečlivě zamíchejte. Z bílků si pak ušlehejte tuhý sníh, který poté přimíchejte ke zbytku těsta (velmi opatrně). Když budete mít hotovo, těsto nalijte do vymazaného pekáče vysypaného moukou. Na závěr jej posypte připravenými jahodami a vložte do trouby.
Bublanina s jahodami se peče na 170 °C, a to zhruba po dobu 25 až 30 minut, během kterých by měla získat zlatavou barvu. Jakmile ji z trouby vyndáte, nechte ji vychladnout a poté ji nakrájejte na menší kousky. Také ji můžete ještě ozdobit moučkovým cukrem. Samozřejmě si ovšem můžete tento recept na jahodovou bublaninu upravit podle svého a přidat třeba i kousky jiného ovoce, které máte zrovna k dispozici. Výborná je ovšem i bublanina s jahodami a tvarohem.
Další Oblíbené Recepty z Jahod