Polévka z mangoldu – Domácí Recept

Mezi nejoblíbenější recepty, které si můžete doma z mangoldu připravit, se rozhodně řadí mangoldová polévka. Na její přípravu budete potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 1 svazek mangoldu (listy i s řapíky),
  • 2-3 stroužky česneku (dle chuti),
  • 1 velkou cibuli,
  • 2-3 brambory,
  • 1 litr vývaru,
  • olej dle potřeby,
  • sůl a pepř,
  • smetanu dle chuti.

Postup:

Nejprve si nadrobno pokrájíme cibuli. Řapíky mangoldu seřízneme od listů a stejně jako oloupané brambory je nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek a cibulku, a jakmile zezlátne, přidáme brambory a řapíky mangoldu. Všechno necháme zhruba 3 minuty opékat (ovšem ne úplně do hněda), poté přilijeme vývar, osolíme a opepříme.

Když jsou brambory skoro uvařené, vhodíme dovnitř také nakrájené listy mangoldu a krátce povaříme. Celou směs pak tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka, ochutnáme a případně ještě dosolíme nebo opepříme. Někdo pak přidává také smetanu, aby byla polévka krémovější. Při servírování můžeme ozdobit několika kousky opečené anglické slaniny nebo třeba krutony.

Další Oblíbené Domácí Recepty z Mangoldu